Skip to main content
hobo,reparatie,velp,muziekles,reviewa Reviews hobostudio Velp

Reviews

Welke feedback krijgen we.

We krijgen veel mooie reacties van onze relaties, cursisten en collega muzikanten. Onderstaand een aantal hiervan.

Jeroen Soors

Solist hobo Nederlands Philharmonisch Orkest/ Nederlands Kamerorkest Amsterdam
Docent hobo Koninklijk Conservatorium Den Haag

“Sigurd Smit heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot 1 van de meest vooraanstaande reparateurs in de Benelux. Zijn decennialange ervaring als professioneel hoboist is een enorm voordeel wat betreft de afstelling.

Zelf kan ik alle docenten en leerlingen van conservatoria de afstelcursus bij Sigurd sterk aanbevelen. Bij deze cursus leer je aanpassingen op hoog niveau te begrijpen en krijg je ook een eerste hulp bij ongevallen setje meegeleverd. Ideaal voor als je even niet in de buurt bent van een reparateur vlak voor een concert, eigenlijk basiskennis voor elke hoboleraar en leerling.”

Petra Keizer

Wat ik zo enorm waardeer is de gezellige, ontspannen sfeer waarin de lessen gegeven worden door Danielle. Ze kan op een, bij de persoon passende, duidelijke en professionele manier uitleggen hoe de muziek gespeeld kan worden. Mijn zelfvertrouwen is na elke les weer gegroeid!  Ook super dat als er iets met de hobo aan de hand is, je echt altijd heel snel terecht kunt bij Sigurd. Rietjesprobleem net voor een concert…? ‘ Kom strakjes maar even langs!’ Voor mij geen betere leerschool dan deze.

Mattanja Koppelaar

In mijn zoektocht naar een nieuwe (2e hands) hobo ben ik heel goed geholpen door Sigurd. Ik speelde op een zeer oude Rigoutat en was al enkele jaren aan het twijfelen of ik toch niet eens een keer een nieuwer instrument wilde aanschaffen. 

Sigurd wilde me graag helpen in het zoeken naar een nieuwe hobo. Hij stelde mij nog wat aanvullende vragen, zodat hij een beter beeld kon vormen wat voor speler ik ben en welke zaken voor mij belangrijk zijn. Vervolgens heeft hij verschillende instrumenten gevonden die ik kon komen uitproberen. 

Er kwam voor mij een duidelijke favoriet naar voren en over een andere twijfelde ik nog. Deze heb ik beiden nog een week mee naar huis kunnen nemen om verder uit te proberen en te vergelijken. Uiteindelijk heb ik een goede keus kunnen maken en ben ik nu erg blij met mijn nieuwe hobo!

Patrick Hommel

Zo´n 25 jaar zit ik nu op hoboles bij Daniëlle Kreeft. Dat is een hele tijd maar nog steeds ervaar ik elke les als een feest. Niet dat ik nu zo’n hoogvlieger ben op de hobo, helaas totaal niet. Maar het is Daniëlle’s kracht om in elke leerling een kern van muzikaliteit te zien en die verder te ontwikkelen.  Wat ik daarbij heel erg waardeer is de voortdurende aandacht voor klankvorming, het zoeken naar dat mooie, typische hobo-geluid.

Zaken als embouchure, houding, ademhaling en natuurlijk ook de kwaliteit van het riet komen daarom vrijwel elke les aan bod. Een hobo blijft echter een ingewikkeld en kwetsbaar instrument, en soms gaat de materiaalpech verder dan een slecht spelend riet. In dat geval schiet Sigurd Smit te hulp: in zijn professionele werkplaats zorgt hij voor periodiek onderhoud en elke denkbare reparatie. En dat alles op de rustige en vriendelijke manier die zo kenmerkend is voor Hobostudio Velp.

Justine Gerretsen

Noord Nederlands Orkest

“Wij kregen de mogelijkheid, vanuit ons orkest, het NNO, een cursus “kleine reparaties voor de hobo” te volgen. Aangezien het heel belangrijk is om goed je instrument te leren kennen en onverwachtse rampjes zelf op te lossen heb ik dit met beide handen aangegrepen. Mijn collega en ik zijn hiervoor naar Sigurd Smit gegaan in Velp.

Het was een erg leuke, interessante cursus. Sigurd had het op en top voorbereid. Een oude hobo waar we op konden oefenen en een etuitje met benodigde materialen waren voorhanden. Hij heeft stapsgewijs de volgorde van afstellen doorlopen, dat vind ikzelf het moeilijkste, de volgorde. En.... in de praktijk is het me zowaar gelukt een lek op te sporen en te verhelpen! Ik heb er veel aan gehad, een aanrader voor elke hoboïst!”

Diane Combee

Ik breng altijd met veel vertrouwen mijn instrumenten voor onderhoud naar Sigurd. Hij heeft grote deskundigheid en luistert naar mijn wensen. Ik weet zeker dat als ik mijn hobo weer meeneem het ook echt in orde is. Ik heb alleen maar prettige ervaringen.